ACCIDENTE RUTIERE

Accidentele în România

În anul 2020, România a avut cea mai mare rată de accidente mortale din Uniunea Europeană, respectiv 85 decese cauzate de accidentele rutiere/milion de locuitori – aproximativ 1700 de persoane pierzându-și viața în astfel de tragedii petrecute pe șosele.

Numărul accidentelor rutiere este mult mai numeros, fie că vorbim de accidente ce produc leziuni corporale sau accidente ce se soldează doar cu daune materiale.

Car crash2

ACCIDENTE CU VICTIME

În cazul în care în urma accidentului rutier rezultă decesul sau vătamarea corporală a unei persoane, litigiul este unul ce comportă valențe penale, autorul fiind cercetat fie pentru ucidere din culpă, fie pentru vătămare din culpă,  dacă sunt îndeplinite condițiile pentru aceste infracțiuni.

În astfel de dosare penale asigurăm asistență și reprezentare atât persoanelor vătămate, ocupându-ne de toate formalitățile necesare pentru apărarea drepturilor acestora și obținerea de despăgubiri, cât și pentru persoanele urmărite penal, în toate fazele procesului penal, asigurându-le acestora strategia de apărare.

În cazul asistenței persoanelor vătămate, asiguram inclusiv reprezentarea în procedura de negoicere cu asigurătorul pentru obținerea daunelor morale sau materiale suferite.

Ce se întâmplă dacă în urma accidentului se constată că nu s-a săvârșit o faptă penală?

Uneori, în cadrul accidentelor rutiere ce produc anumite leziuni corporale, acestea nu se încadrează în condițiile constitutive ale vătămării corporale din culpă. În această situație, procesul privind obținerea despăgubirilor poate fi desfășurat în fața instanței civile, fiind chemată sa răspundă societatea de asigurări.

ACCIDENTE CU DAUNE MATERIALE

De multe ori în cazul unor accidente ce provoacă exclusiv daune materiale, societățile de asigurări refuză plata despăgubirilor pentru victimele unor astfel de accidente.

În astfel de cazuri, asigurăm asistență și reprezentare în fața instanțelor civile împotriva societăților de asigurare, în vederea recuperării prejudiciului material cauzat.

Ai nevoie de ajutor într-un caz privind accidentele rutiere?

Lasă-ne un mesaj și vedem ce putem face pentru tine!